Úvodem...

... bych ráda představila tento blog, který je zaměřen převážně gastronomicky. Nejvíce mě zajímá "zdravé" vaření, ale mám ráda obecně i asijskou či italskou kuchyni. Navíc jsem tak trochu závislá na sladkém, takže toho je tu opravdu spousta.

K orientaci v receptech: Nahoře v menu je rubrika recepty, která je dále rozdělena na pododdíly, popř. další rozcestníky (na danou podskupinu receptů se tedy dostanete "kliknutím" na nápis, popř. na obrázek s nápisem). Dále můžete pro vyhledávání využít "štítků" vpravo. A pokud byste chtěli hledat recept dle ingredience, jednoduše ji zadejte do vyhledávače v pravém horním rohu - většinou to spolehlivě funguje (třeba na takovou "cuketu" nebo "dýni" toho tady naleznete mraky ... ale pozor, někdy musíte zkusit název dané suroviny i v jiných pádech (zejména ve druhém), tj. nejen „cuketa“ ale i „cukety“ apod.).

Momentálně navíc studuji medicínu (a už se to bohužel chýlí ke konci), takže i té jsem se rozhodla zasvětit zde své místečko. Pravděpodobně toto téma zde nebudu příliš rozvíjet, ale kdo ví. No a tohle studium je taky důvodem, proč během semestrů nejsem moc aktivní (spíš vůbec... shame on me).

Původně byl blog založen pro mou (spíše dřívější) lásku k Japonsku. Takto orientované články tu stále naleznete, ale pouze v archivu z dřívějších let (hlavně 2012-2014) - nechystám se pro vytvoření rubriky určené specificky pro ně, jelikož už se o tato témata nezajímám. Šlo hlavně o J-Rock a něco málo z anime, japonské kultury apod..

Byla jsem nucena se sem přestěhovat ze zrušené domény Blog.cz, takže prosím mějte trpělivost ohledně úpravy článků. Na nějakou dobu zde zmizí i obrázky, které budu muset znovu nahrát, ale pokusím se to mít vše hotové do konce září 2020.

Doufám, že se zde inspirujete a budu ráda za (slušné) komentáře.

Komentáře