Domácí (bezlepkové - gluten-free) pocky

Podle receptu, který našla moje setra na internetu, jsme se pokusily udělat lepkové i bezlepkové pocky. Chutnají výborně, ale poprvé jsme to moc nevychytaly se vzhledem. Podruhé už to ale byla paráda ♥.

Ingredience:

  • 105 g polohrubé mouky
  • 80 g hladké mouky (pro bezlepkové Vám postačí celkem 185 g např. Jizerky)
  • 1/4 ČL soli
  • 13 g moučkového cukru (jo, je to divná gramáž, klidně dejte něco mezi 10 a 15 :D)
  • 6 g sušeného droždí (na tuhle dávku mouky můžete dát i čtvrtku droždí čerstvého)
  • 60 ml mléka (vlažného)
  • 1 PL medu
  • 1/2 ČL citronové kůry 
  • 25 g másla
  • (na ozdobu: čokoláda, kokos, cukrářské ozdoby, ...)

Postup:

  1. Všechny ingredience do sebe zapracujeme a vytvoříme tužší těsto. (Pokud by těsto bylo moc tuhé, přilijeme mléko, pokud moc řídké, přidáme trochu mouky.) 
  2. Z těsta pak "trháme" kousky, z kterých tvoříme slabé válečky. 
  3. Pak pocky dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů, na cca 15 minut. (Doporučuji však často kontrolovat, jinak byste místo pocky mohli mít uhlíky...)
  4. (Vychladlé pocky můžeme namáčet v čokoládě nebo nějaké jiné polevě. Lze je následně posypat třeba kokosem, barevnými cukrářskými ozdobičkami apod. - fantazii se meze nekladou.)
(S trochou cviku vypadají takhle.)



Výživové hodnoty:

Zde neuvádím, protože nejsem schopna odhadnout, kolik porcí z tohoto množství vyjde. (A uvádět množství pro celek mi připadá bezvýznamné.)

Ganbatte!

Komentáře