Visual-kei v Praze!

Konnichiwa!
Opět po velmi dlouhé době přidávám nový článek.
Tímto bych chtěla oznámit všem neznalým příznivcům j-rocku, že se v blízké době budou v Praze konat hned dva koncerty japonských visual-kei kapel!
Oba koncerty se budou (jako již tradičně) konat v pražském Matrix klubu.
Ta první se jmenuje Orochi. Orochi přijíždí do České republiky již podruhé a koncert se bude konat už za týden (!) - v neděli 24. 3. 2013!
U Orochi Vás na první pohled překvapí jejich vzhled - kromě pro visual-kei typických výrazně barevných vlasů, tmavě nalíčených očí a piercingů na nich najdete i něco jiného. Každý nosí originální kimono a u pasu někdy i katanu - jsou jako "moderní samuraiové". Ale tentokrát se budou bojovníci z Dálného východu věnovat raději hudbě.
Orochi jako kapela vznikli v roce 2009. Hlavní členové jsou Ushiwaka (zpěv, flétna) a Shin (baskytara). Na letošní turné s nimi ale jede i jejich ex-kytarista Yukimura a doprovodní členové ("support members"): bubeník Taji a kytarista Tetsu. Styl jejich hudby bych zobecnila jako rock se zvláštními "starojaponskými " prvky - například flétnou. Ushiwaka má opravdu zvláštní, hluboký tón hlasu. Poslechněte si je sami ^^.
A tady je jejich oficiální webovka ^^. Orochi si také můžete najít na facebooku (Každý tam má i svůj vlastní profil, takže si můžete tyhle kluky přidat i do přátel ^^.).


Tou druhou kapelou jsou Plunklock, kteří už naši republiku také před rokem navštívili. (Třeba - snad - se jim tu líbilo :D.)
Jejich koncert bude ale až o něco později, a to ve středu 15. 5. 2013! (Moje poznámka: Na totéž datum jsem byla i loni na LM.C v Berlíně ^^!!! Náhoda? Nemyslím si! :D)
I u Plunklock se jedná o rockovou hudbu, ale bez té flétny :D. Popsala bych to jako krásný a klasický j-rock ^^. Na první pohled nejsou tak výrazní jako Orochi, ale vzhledem k tomu, že se jedná o visual-kei kapelu, všední ani tak rozhodně nejsou.
Plunklock vznikli v roce 2010, tedy o rok později než Orochi. Kapelu tvoří Halo (zpěv), Haruka (baskytara), Pinky (bicí) a před nedávnou dobou se už i jako plnohodnotný člen přidal Seishou (kytara). Ten byl předtím po odchodu jejich ex-kytaristy Kazukiho "jen" jako "support member", pomocník.
Tady je jejich oficiální web. Stejně jako Orochi, i Plunklock jsou na facebooku. A opět má i každý z nich svůj profil, kde si je můžete přidat do svých facebookových přátel ^^y.
A tady, pokud máte zájem, ukázka jejich tvorby:


Mně osobně se asi o trochu víc líbí Plunklock, ale to je dost individuální záležitost.

Co se týče lístků... Je tady několik možností. Samozřejmě si můžete koupit na každý z koncertů lístek zvlášť (Orochi, Plunklock). Pokud se však chystáte na oba dva koncerty, výhodnější pro Vás bude combo lístek. Skupiny se dohodly a v tomto dvojitém provedení nám celou záležitost o 150 kč (předprodej) zlevnily! ^^
Co se týče Plunklock, je také možné zakoupit VIP lístek! Ten Vám umožní se s kapelou setkat a zabrat si místa u jeviště jako úplně první! (To, že jsou v prodeji i VIP lístky jsem bohužel zjistila až po zakoupení combo lístku na Orochi i Plunklock, který VIP není -_-"...)


Takže pokud ještě stále nemáte lístky, neváhejte!

Komentáře