Konbanwa~!
Rozhodla jsem se dnes přidat ještě něco. I tentokrát se jedná o jídlo.
Představím Vám recept na yatsuhashi - další druh mochi. (Mochi jsou japonské sladkosti - tj. wagashi - ze sladké rýžové mouky mochiko.) Tyto mochi jsou ochucené skořicí a plněné anko (sladká fazolová pasta). Jedná se o specialitu (meibutsu) z Kyota.
Ingredience:
(9 yatsuhashi)
- 40 g mochiko (= mouka ze sladké lepivé rýže)
- 60 g joshinko (= běžná rýžová mouka)
- 80 g cukru
- 150 ml vody
- 1 PL skořice
- 90 g koshian (jemná fazolová pasta anko - můžete si ji koupit nebo vyrobit doma -> recept zde)
- škrob (např. bramborový či rýžový)
(ta ošklivá věc je anko xD)
Postup:
- Anko pastu rozdělíme na 9 dílů.
- V míse smícháme mochiko, joshinko a cukr.
- Přidáme vodu, zamícháme a misku přikryjeme plastovou fólií.
- Dáme do mikrovlnky na 2 min/600 W, poté zamícháme a "vlníme" ještě další 1 minutu/600 W.
- Zamícháme. V tuto fázi by už hmota měla být hustá a připomínat těsto. (Pokud ne, doporučuji ještě další 1 minutu v mikrovlnce.)
- Na plech rozprášíme škrob smíchaný se skořicí.
- Těsto "vyklopíme" na plech a vyválíme na "cca čtverec" o stranách délky asi 21 cm, šířky (výšky těsta) asi 2,3 mm.
- Těsto nakrájíme na čtverce o stranách délky 7cm.
- Na polovinu každého čtverce dáme devítinu anko a přehneme na trojúhelník. Spoje mezi ohnutým těstem zarovnáme a "umačkáme" vidličkou.
Výživové hodnoty:
(1 ks)
pozn.:
- z celkových 9 ks
- odhadem použita 1 PL RÝŽOVÉHO škrobu (~ 15 g)
energetická hodnota: 421,3 kJ
bílkoviny: 1,3 g
sacharidy: 23,5 g (z toho cukry 11,6 g)
tuky: 0,1 g (z toho NMK 0,1 g)
vláknina: 0,9 g
Ganbatte ne~!
Komentáře
Okomentovat