Yatsuhashi

Konbanwa~!
Rozhodla jsem se dnes přidat ještě něco. I tentokrát se jedná o jídlo.
Představím Vám recept na yatsuhashi - další druh mochi. (Mochi jsou japonské sladkosti - tj. wagashi - ze sladké rýžové mouky mochiko.) Tyto mochi jsou ochucené skořicí a plněné anko (sladká fazolová pasta). Jedná se o specialitu (meibutsu) z Kyota.

Ingredience:

(9 yatsuhashi)

  • 40 g mochiko (= mouka ze sladké lepivé rýže)
  • 60 g joshinko (= běžná rýžová mouka)
  • 80 g cukru
  • 150 ml vody
  • 1 PL skořice
  • 90 g koshian (jemná fazolová pasta anko - můžete si ji koupit nebo vyrobit doma -> recept zde)
  • škrob (např. bramborový či rýžový)
    (ta ošklivá věc je anko xD)

Postup:

  1. Anko pastu rozdělíme na 9 dílů.
  2. V míse smícháme mochiko, joshinko a cukr.
  3. Přidáme vodu, zamícháme a misku přikryjeme plastovou fólií.
  4. Dáme do mikrovlnky na 2 min/600 W, poté zamícháme a "vlníme" ještě další 1 minutu/600 W.
  5. Zamícháme. V tuto fázi by už hmota měla být hustá a připomínat těsto. (Pokud ne, doporučuji ještě další 1 minutu v mikrovlnce.)
  6. Na plech rozprášíme škrob smíchaný se skořicí.
  7. Těsto "vyklopíme" na plech a vyválíme na "cca čtverec" o stranách délky asi 21 cm, šířky (výšky těsta) asi 2,3 mm.
  8. Těsto nakrájíme na čtverce o stranách délky 7cm.
  9. Na polovinu každého čtverce dáme devítinu anko a přehneme na trojúhelník. Spoje mezi ohnutým těstem zarovnáme a "umačkáme" vidličkou.

Výživové hodnoty:

(1 ks)

pozn.:
  • z celkových 9 ks
  • odhadem použita 1 PL RÝŽOVÉHO škrobu (~ 15 g)
energetická hodnota: 421,3 kJ
bílkoviny: 1,3 g
sacharidy: 23,5 g (z toho cukry 11,6 g)
tuky: 0,1 g (z toho NMK 0,1 g)
vláknina: 0,9 g

Ganbatte ne~!

Komentáře