Muffiny z pomazánkového másla (třeba s jablky)

Ohayou!
Vážně mě baví vařit a především péct (i když se to ne vždy podaří), takže přidávám další recept na moučník. Tentokrát to budou muffiny z pomazánkového másla se skořicí a jablky, ale můžete je ochutit i jinak (jiné ovoce/čokoláda/ořechy atd.) - jde zde spíše o poměr ingrediencí na základní těsto z pomazánkového másla.
Upozorňuji, že jsou trochu sušší, což já sice uvítala, ale někomu by to mohlo vadit. Každopádně tomu ta jablka dost pomohou - těsto jimi navlhne.

Ingredience:

(12 muffinů)

  • 2 vejce
  • 100 g cukru (já použila třtinový)
  • 200 g neochuceného pomazánkového másla (obvykle to odpovídá 1 vaničce/1 kelímku)
  • 4 PL mléka
  • 200 g mouky (polohrubé, celozrnné jemně mleté, nějaké bezlepkové, ...)
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 ČL skořice
  • 2 jablka (odjádřená a nakrájená na kostičky)

Postup:

  1. Vejce ušleháme s cukrem. 
  2. Přidáme pomazánkové máslo a mléko, promícháme v jednolitou směs.
  3. Zvlášť si smícháme mouku s kypřicím práškem, skořicí a jablky. 
  4. Moučno-jablečnou směs postupně přidáváme k mokré směsi (z vajec a pomazánkového másla).
  5. Těstem naplníme formičky nebo košíčky na muffiny. 
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů C asi 30 min.

Výživové hodnoty:

(1 ks)

pozn.:
  • PLATÍ, POKUD VÁM Z TOHOTO MNOŽSTVÍ VYŠLO 12 KS (popř. mnou uvedené nutriční hodnoty vynásobte 12 a vydělte Vaším počtem muffinů ^^)
  • mouka použitá pro výpočet: pšeničná polohrubá (bílá; doporučuji ale spíše celozrnnou, která je zdraví prospěšnější)
energetická hodnota: 714,6 kJ
bílkoviny: 3,7 g
sacharidy: 24,4 g (z toho cukry 11,3 g)
tuky: 6,3 g (z toho NMK 3,9 g)
vláknina: 1,3 g

Ganbatte~

Komentáře