Ryutaro Arimura

Nějaké informace o Ryutarovi:

Jméno: 有村竜太朗 (Arimura Ryutaro)
Kapela: Plastic Tree (zpěv a druhá kytara)
Datum narození: 6.března 1973
Krevní skupina: AB

Ano, Ryutaro, ten úžasný zpěvák Plastic Tree. To je on ♥.


Arimura Ryutaro se narodil 6. června 1973 ve městě Chiba v Japonsku. Svou potřebu být sám si vytvořil již v nízkém věku, protože prodělával vratký život kvůli neustálému stěhování a měnění škol. Navazování přátelství pro něj bylo těžké, poněvadž nikdy nezůstal na jednom místě po delší časový úsek. Jeho zvláštní dialekt mu také způsobil výsměch ze strany spolužáků. Avšak Ryutaro našel společnost díky svému zájmu a lásce ke zvířatům. Dobrovolně krmíval třídní zvířátka a dokonce k nim mluvil.

Během nižší střední školy se začal velmi zajímat o hudbu. V posledním roce střední školy se stal součástí své první kapely band boom. I přes svou vášeň k hudbě byl však neschopen se dostat dál ve vystupování kvůli strachu z pódia.


V 90. letech potkal Akiru Nakayamu (který se později stal kytaristou Plastic Tree) a společně hráli ve skupinách RELIGION MIX a DROP´IN SHOP LIFTERS, které se časem rozpadly a Ryutaro se cítil dobře při dělání určité samostatné práce. Pracoval jako brigádník, aby se uživil, ale pokračoval také v hledání skladatele písní, díky kterému by mohl zpívat. Takto to bylo do té doby, než potkal Takashiho Hasegawu. Takashi byl rovněž ctižádostivý hudebník, který už měl zkušenosti s hraním v kapele, a Ryutaro ho velmi obdivoval pro jeho styl a chtěl s ním pracovat. Přátelství mezi nimi začalo okamžitě fungovat kvůli tomu, že měli mnoho společného, např. filmové a hudební zájmy. Společně v prosinci 1993 založili CAM-FLAGE, později se připojil kamarád Akira z předchozí kapely a bubeník jménem Koji. Ten byl poté v září 1994 nahrazen Shinem. Jejich první minialbum bylo vydáno v prosinci 1993 pod novým názvem jejich kapely - Plastic Tree.



Ryutarovi se líbí poezie a tato láska v jeho textech velmi převažuje. Zahraniční muzika, např. západní nebo britský pop (THE CURE, The Smiths) má na jeho tvorbu značný vliv. Hudbu považuje za svůj jediný koníček, ale přeje si více cestovat. Ryutaro zbožňuje své fanoušky a je vždy šťastný, když slyší, že si lidé užívají jeho hudbu. Není až tak zdrženlivý, že by se někdy nezasmál nebo neřekl vtip, ale vždy se chová a mluví velmi slušně.


Ryutarovy andělské ódy umožňují napsat hudbu až po textu: "...Psával jsem je do svého zápisníku. V hlavě mám jasné obrazy toho, co chci napsat, a aranžuji to do písní, které mi ostatní členové přinesou, nebo do těch, které stvořím já, na základě tématu, kterému se chci věnovat. Nemohu říci kdy, ale když píšu, tak píšu hodně a když nepíšu, tak nepíšu vážně vůbec nic. Nezáleží na tom... Jestli se zrovna koupu (smích), jedu vlakem nebo autem, chystám se spát. Shromažďuji slova a vkládám je do muziky, měníc slova v texty, což často dělám v posteli (smích)." Ryutaro se také více stará o to, co píseň vyjadřuje než o žánr, pod který by mohla spadat: "Myslím si, že hlas je živoucí bytost... Nejdůležitější je, zda dokážu předat mé rozličné emoce a srdce publiku, takže se tolik nestarám o rytmus či intenzitu."


Ryutaro není nikdy úplně šťastný, pokud nepracuje s hudbou. Plastic Tree pokládá za svou rodinu a vzhledem k tomu, že se jejich kapela stává známější i v zahraničí, doufá, že budou podnikat i více zahraničních turné a navštěvovat rodná města fanoušků, kteří mu píší dopisy.

Zdroje:

http://bestuff.com/stuff/ryutaro-arimura, přeloženo a mírně upraveno

Omlouvám se za případné nedostatky v překladu a doufám, že se článek alespoň někomu líbil ^^.



Komentáře