Konbanwa!
Přináším Vám další článek - recept na plněnou omeletu, který mamka našla v letáku Kaufland :D. Já se inspirovala a upravila si jej dle svých potřeb. Náplň tvoří červená čočka, rajčata, mozzarella a zakysaná smetana a je dobrá už sama o sobě - klidně by se hodila třeba k rýži nebo bramborám :) (už by to ale nebylo tolik low carb jídlo).
Ingredience:
(2 porce)
- 1 PL pohankové mouky
- 1 PL mléka
- 3 vejce
- 170 g rajčat (pokrájených na malé "andělíčky"; je možné použít též cherry rajčátka, ty stačí pouze rozpůlit)
- 100 g mozzarelly (nakrájené na malé kostičky)
- 50 g červené čočky
- 1 malá cibule/šalotka (nasekaná nadrobno)
- 1 stroužek česneku (nasekaný nadrobno/prolisovaný)
- 1 svazek pažitky (nasekané nadrobno)
- 2 PL oleje
- 1 PL zakysané smetany
- kari
- sůl
- pepř
Postup:
- Čočku uvaříme podle návodu na obalu (červená se vaří obecně asi 15 minut).
- Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, pažitkou, cibulkou/šalotkou a česnekem. Osolíme a opepříme.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme jednu lžíci oleje a postupně usmažíme 2 tenké omelety.
- Do stejné pánve přidáme zbývající lžíci oleje, na kterém krátce osmahneme rajčata. Sundáme z plamene.
- K rajčatům přidáme čočku, mozzarellu a zakysanou smetanu.
- Mírně osolíme a ochutíme kari kořením.
- Na každou omeletu dáme 1/2 čočkové směsi a přehneme. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty:
(1 porce)
pozn.:
- počítala jsem s mozzarellou LIGHT, 12%-ní zakysanou smetanou
energetická hodnota: 1823,5 kJ
bílkoviny: 28,0 g
sacharidy: 25,0 g (z toho cukry 5,5 g)
tuky: 23,5 g (z toho NMK 7,5 g)
vláknina: 6,0 g
Ganbatte~
Komentáře
Okomentovat