Pažitková omeleta s čočkou, rajčaty a mozzarellou (low carb)

Konbanwa!
Přináším Vám další článek - recept na plněnou omeletu, který mamka našla v letáku Kaufland :D. Já se inspirovala a upravila si jej dle svých potřeb. Náplň tvoří červená čočka, rajčata, mozzarella a zakysaná smetana a je dobrá už sama o sobě - klidně by se hodila třeba k rýži nebo bramborám :) (už by to ale nebylo tolik low carb jídlo).

Ingredience:

(2 porce)

  • 1 PL pohankové mouky
  • 1 PL mléka
  • 3 vejce
  • 170 g rajčat (pokrájených na malé "andělíčky"; je možné použít též cherry rajčátka, ty stačí pouze rozpůlit)
  • 100 g mozzarelly (nakrájené na malé kostičky)
  • 50 g červené čočky
  • 1 malá cibule/šalotka (nasekaná nadrobno)
  • 1 stroužek česneku (nasekaný nadrobno/prolisovaný)
  • 1 svazek pažitky (nasekané nadrobno)
  • 2 PL oleje
  • 1 PL zakysané smetany
  • kari
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Čočku uvaříme podle návodu na obalu (červená se vaří obecně asi 15 minut).
  2. Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, pažitkou, cibulkou/šalotkou a česnekem. Osolíme a opepříme.
  3. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme jednu lžíci oleje a postupně usmažíme 2 tenké omelety.
  4. Do stejné pánve přidáme zbývající lžíci oleje, na kterém krátce osmahneme rajčata. Sundáme z plamene.
  5. K rajčatům přidáme čočku, mozzarellu a zakysanou smetanu. 
  6. Mírně osolíme a ochutíme kari kořením.
  7. Na každou omeletu dáme 1/2 čočkové směsi a přehneme. Můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty:

(1 porce)

pozn.:
  • počítala jsem s mozzarellou LIGHT, 12%-ní zakysanou smetanou
energetická hodnota: 1823,5 kJ
bílkoviny: 28,0 g
sacharidy: 25,0 g (z toho cukry 5,5 g)
tuky: 23,5 g (z toho NMK 7,5 g)
vláknina: 6,0 g

Ganbatte~

Komentáře