Cottage tvarožník

Konbanwa~

Možná v tomhle vedru nemáte na normální dezerty chuť, ale rádi byste si i tak něco dobrého a sladkého dali. Pokud je to tak, mám pro Vás řešení ^^. Tento tvarožník ze sýru cottage chutná velice dobře čerstvý, ale rovněž vychlazený, což Vám může nyní přijít vhod. Nebojte se tento sýr využít na sladký způsob, rozhodně tím nic nezkazíte, ba naopak. Ovoce použijte dle libosti a možností... My měli zrovna meruňky a borůvky, tak jsem využila obojí. Každopádně momentálně můžete využít třeba broskve :).

Ispirovala jsem se zde.

Ingredience:

(dortová forma o průměru asi 26 cm)

  • 600 g cottage sýru
  • 250 g tvarohu z vaničky (polotučného)
  • 30 ml (~ 3 PL) mléka 
  • 130 g cukru (třtinového) 
  • 3 PL krupice (pohankové)
  • 3 PL medu
  • 3 vejce (rozdělená na žloutky a bílky)
  • 1/2 balení (= 6 g) kypřicího prášku 
  • semínka z 1 vanilkového lusku (popř. 1 ČL vanilkového aroma)
  • špetka soli (do bílků)
  • 1 hrnek libovolného ovoce (já dala na jednu polovinu borůvky, na druhou pokrájené meruňky)

Postup:

  1. Cottage rozmixujeme v mixéru do hladka.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh.
  3. K rozmixovanému sýru cottage přidáme ostatní ingredience kromě sněhu a ovoce. Dobře promícháme.
  4. Ke směsi opatrně po částech přidáváme sníh.
  5. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a vysypané/vymazané a pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru okolo 26 cm.
  6. Povrch poklademe ovocem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů C 50-60 minut, dokud střed tvarožníku není suchý (testujeme špejlí v prostředku).

Výživové hodnoty:

(1/10 kousek)

pozn.:
  • platí pro cottage light, polotučný tvaroh, třtinový cukr, pohankovou krupici
  • použité ovoce: borůvky a meruňky 1:1
energetická hodnota: 814,8 kJ
bílkoviny: 12,0 g
sacharidy: 25,8 g (z toho cukry 20,2 g)
tuky: 4,6 g (z toho NMK 2,8 g)
vláknina: 0,5 g

Dobrou chuť!

Komentáře