Konbanwa~
Myslím, že jsem se v minulém "cuketovém" článku zmiňovala, že se tu časem objeví ještě jeden recept z cukety (mluvím jen o tomhle roce, příští rok to bude ale zase nálož, předpokládám :D). Tento recept hodně chválil i můj táta, což značí velký úspěch! Pokud máte rádi vláčné perníkové moučníky, neváhejte vyzkoušet i tento. Kromě toho, že báječně chutná, je také velmi výživný a zdravý ^^.
Uvádím množství pro dávku, ze které jsem perník pekla já, ale myslím, že příště udělám alespoň o polovinu víc :D.
Původní recept zde. U tohoto receptu jsem změnila množství a zjistila gramové ekvivalenty některých uvedených hrnkových hodnot. Recept je však jinak téměř stejný.
Ingredience:
(pekáč cca 20 x 35 cm)
- 2 + 1/4 hrnku mouky (použila jsem směs bezlepkových: Schar na moučníky, pohankovou, rýžovou a tapiokovou ... protože jsem pekla i pro sestru)
- 1 + 1/2 hrnku (= 210 g) nastrouhané cukety
- 1 + 1/2 hrnku (= 175 g) nastrouhané mrkve
- 1 + 1/2 hrnku (= 180 g) nastrouhaného jablka
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 3/4 hrnku jablečného pyré
- 100 g medu
- 3 PL oleje
- 2 menší vejce
- 1 + 1/2 ČL skořice
- 1 + 1/2 ČL zázvoru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 + 1/4 ČL jedlé sody
Postup:
- Mouku smícháme s kořením a jedlou sodou.
- Zvlášť smícháme vše ostatní (mokré ingredience + cukr).
- Vše smícháme dohromady v těsto.
- Těsto dáme do vymazaného a vysypaného/pečicím papírem vyloženého pekáče o rozměrech cca 20 x 35 cm.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C 30-40 minut.
Výživové hodnoty:
Zde neuvádím, protože nejsem schopna odhadnout, kolik porcí z tohoto množství vyjde. (A uvádět množství pro celek mi připadá bezvýznamné.)
Ganbatte~
Komentáře
Okomentovat