Ahojte,
tak se po dlouhé době vracím :P. Dnes jsem úspěšně odmaturovala, takže už se nemusím učit ani vypracovávat maturitní otázky. Tedy učit jo - na přijímačky na druhou lékařskou fakultu - ale to zatím úspěšně odkládám :D (a hlavně jsem dnes fakt utahaná). A tak Vám dnes přináším jeden starý recept na čokoládový chlebíček. Není v něm žádná mouka, takže recept možná ocení i osoby na bezlepkové dietě (bezlepková mouka je nehorázně drahá...).
Inspirovala jsem se zde.
Ingredience:
- 100 g fazolí (v suchém stavu; lépe červených - např. adzuki)
- 1 malý nebo 1/2 velkého banánu
- 3 vejce
- 3 PL (třtinového) cukru
- 40 g hořké čokolády (nakrájené na kousky)
- 3 PL kakaa
- 1 ČL kávy (mleté či instantní)
- 1 ČL kypřicího prášku
- špetka soli
Postup:
- Fazole přes noc namočíme do vody a druhý den je po propláchnutí uvaříme v čisté vodě do měkka (délka varu dle typu vaření - většinou okolo hodiny, někdy i více, ale naopak u adzuki stačí méně).
- Fazole rozmixujeme společně s banánem.
- Postupně přidáme zbývající ingredience.
- Těsto přemístíme do chlebíčkové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů C 40 minut.
Výživové hodnoty:
Zde neuvádím, protože nejsem schopna odhadnout, kolik porcí z tohoto množství vyjde. (A uvádět množství pro celek mi připadá bezvýznamné.)
Tak ať chutná ;).
Komentáře
Okomentovat