Tak tento týden ještě jednou nepečený výtvor do mističky. V bytě máme jen letitou plynovou troubu, ve které si netroufám péct moučníky, proto zde preferuji mugcake-y, pudinky a v neposlední řadě také vrstvené nepečené dezertíky jako je tento. Využijete na ně jakékoli letní ovoce, jsou rychle hotové a nedá se na nich nic zkazit.
Tentokrát jsem navíc zakomponovala cuketu. Tento nápad jsem dostala, když jsem pekla tuto buchtu: Ochutnala jsem syrové těsto a zjistila, že chutná naprosto skvěle. Musím uznat, že v této odlehčené nepečené verzi nechutná tolik po vánočních ořechových rohlíčcích, protože je v něm poměrově více cukety, přesto ale doporučuji vyzkoušet, protože výsledek vůbec není špatný ;).
Pokud chcete zachovat famózní chuť jako v pečené verzi, koukněte na odkaz na tuto buchtu, který je výše. Pouze místo mouky přidejte další mleté vločky, vynechte prášek do pečiva a pochopitelně upravte množství. Takto poupravený recept je vhodný ke konzumaci i bez pečení ;). Mám v plánu to taky v této verzi vyzkoušet.
Ingredience (2 porce):
I. KORPUS:
- 70 g cukety (najemno nastrouhané)
- 30 g jemných ovesných vloček
- 20 g mletých vlašských ořechů
- 1 ČL medu
- mandlové aroma
II. TVAROHOVÁ VRSTVA:
- 120 g nízkotučného tvarohu
- 80 g ricotty
- 3 ČL džemu (použila jsem josto-rybízový)
III. VRŠEK
- rybíz nebo jiné ovoce
- (pokud máte chuť "zhřešit": čokoláda, ořechy)
Postup:
1) Všechny ingredience na korpus promícháme a rozdělíme do dvou misek.
2) Suroviny na tvarohovou vrstvu promícháme a navrstvíme na předchozí.
3) Povrch posypeme rybízem či jiným ovocem. Pro více hříchu polijeme čokoládou a posypeme dalšími ořechy.
4) Lépe chutná "uležený" z lednice.
Výživové hodnoty na 1 porci:
energetická hodnota: 1144 kJ
bílkoviny: 15 g
sacharidy: 26 g (z toho cukry 14,8 g)
tuky: 11 g (z toho NMK 3,3 g)
vláknina: 4 g
sůl: 0,189 g
Tak co, rozhodli jste se "zhřešit" nebo jdete do původní odlehčené verze?
Komentáře
Okomentovat