Nepečený snídaňový dezertík z tvarohu a ovoce

Doufám, že Vás nezklamu takto primitivním "receptem". Říkala jsem si však, že by tento nápad mohl zpříjemnit něčí ráno tak jako dnes to moje. Máte za pár minut vystaráno a je přece super si dát jednou místo musli/kaše/chleba něco "komplikovanjěšího".

Ingredience (1 porce):

I. KORPUS:
  • 1/3 velkého nebo 1/2 malého banánu
  • 8 g arašídového prášku (mleté arašídy; pokud nemáte, nahraďte je třeba mletými mandlemi či strouhaným kokosem)
  • 16 g jemných ovesných vloček
II. TVAROHOVÁ VRSTVA:
  • 125 g nízkotučného tvarohu
  • 1 ČL medu
  • rumové aroma
  • 1/2 broskve (pokrájené na kostky)
III. VRŠEK:
  • 1/2 broskve (pokrájené na kostky)
  • trocha rybízu

Postup:

1) Banán rozmačkáme vidličkou na kaši a promísíme s ostatními ingredeincemi na korpus. "Napěchujeme" na dno (skleněné) misky.
2) Všechny ingredience na tvarohovou vrstvu jednoduše smícháme a navrstvíme na korpus.
3) Vrch misky ozdobíme kousky broskve a rybízem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

energetická hodnota: 1238 kJ
bílkoviny: 20 g
sacharidy: 40 g (z toho cukry 27 g)
tuky: 6 g (z toho NMK 1,0 g)
vláknina: 7 g

sůl: 0,128 g


Experimentujte s ingrediencemi. Jídlo je umění.

Komentáře