Proteinová nálož ve formě dezertu – ideální! Určitě by byl skvělý i s jiným ovocem (borůvkami, jahodami, ostružinami, meruňkami, …).
Trochu jsem se inspirovala u „Buď fit s Péťou“ (Facebook stránka).
Ingredience:
(menší plech – cca 22 x 26 cm)
I. TĚSTO:
- 250 g mouky (použila jsem mix od Schar + pohankovou celozrnnou + kukuřičnou… pro non-gluten free verzi postačí pšeničná celozrnná jemně mletá/polohrubá, popř. v kombinaci (asi nejideálněji, dala bych 1:1)
- 1 ČL xantanové gumy (pro lepkovou verzi není potřeba)
- 50 g vanilkového proteinu (já dala příchuť „bílá čokoláda“, ale ne každý asi zrovna tuhle má; popř. by to šlo i s jinou „neutrální“ příchutí typu kokos či karamel, ale tu stejnou pak dejte i do tvarohu!)
- 2 malá vejce (nebo 1 velké/1 střední + 1 žloutek/bílek)
- 150 g másla
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce medu
II. NÁPLŇ:
- 250 g (nízkotučného) tvarohu ve vaničce
- 250 g tvarohu v kostce („jemný tvaroh“)
- 50 g vanilkového proteinu (popř. jiné příchutě, ale nejlépe tentýž co do těsta – viz ingredience na těsto)
- 1 malé vejce
- 1 lžíce (kukuřičného) škrobu
- 1 ČL sušené citrónové kůry
III. MALINY (/jiné ovoce)
Postup:
- Nakrájené změklé máslo, med a vejce smícháme. Nejlépe to jde v kuchyňském robotu, ale zatím není nutné, aby byly ingredience dokonale promísené a homogenní.
- Mouku smícháme s kakaem, proteinem a xantanovou gumou.
- Moučnou směs postupně přidáváme k směsi máslové.
- Těsto nyní již důkladně propracujeme a rozdělíme ho na 2 poloviny. Jednu polovinu zabalíme do fólie a dáme do mrazáku, druhou umačkáme na dno vymazané(ho) pekáčku/formy.
- Mezitím, co se ona jedna polovina těsta chladí, si připravíme náplň smícháním všech uvedených ingrediencí (ne malin!).
- Tvarohovou směs rovnoměrně rozetřeme na těsto.
- Na tvarohovou směs navrstvíme maliny. Nejlépe, aby byly jedna vedle druhé, ale jen v jedné vrstvě.
- Těsto z mrazáku nastrouháme na hrubém struhadle a rovnoměrně rozprostřeme na maliny.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C asi 30 minut. (Případně dobu pečení upravte dle plochy Vaší formy.
Komentáře
Okomentovat