Smažené nudle s tofu

Konbanwa~
Už je tu jeden recept na nudle yaki-udon, ale tohle je nová, vylepšená verze! Vlastně se taky jedná o "yaki-nudle", protože jsem použila (podomácku vytvořenou) yakisoba omáčku (recept zde). Tohle jídlo si můžete připravit i jako "krabičkový oběd", protože je moc dobré i za studena ^^.

Ingredience:

(2 porce)

  • 120 g nudlí (v suchém stavu)
  • 130 g tofu (nakrájeného na kostky; já zkoušela s natural i s ochuceným, ale na druhé zmiňované jsem už nepoužila koření meat masala)
  • 1/2 papriky (nakrájené na proužky)
  • 1 mrkev (nakrájená na nudličky)
  • 1 menší až střední cibule (nasekaná nadrobno)
  • 1 stroužek česneku (nasekaný nadrobno)
  • 1 cm zázvoru (nasekaného nadrobno)
  • hrst hrášku (můžete použít i mražený nebo konzervovaný)
  • 2 PL oleje (např. slunečnicového)
  • 1 ČL arašídového oleje (pokud ho nemáte, použijte nějaký běžný rostlinný olej, třeba řepkový)
  • 2 dávky yakisoba omáčky (recept zde)
  • koření meat masala (nebo jiné vhodné koření na ochucení tofu - pouze pokud vaříte z tofu natural)
  • sezam (na ozdobu - nemusí být)

Postup:

  1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Na lžíci oleje osmažíme nudle, aby získaly trochu kůrku. Dáme stranou.
  3. Na druhé lžíci oleje osmažíme česnek. 
  4. Po chvíli přidáme tofu, které osmažíme ze všech stran do zlatova, nejlépe to půjde na pánvi s teflonovým povrchem (není potřeba velké množství oleje). 
  5. Ke konci smažení tofu okořeníme (meat masala - pouze tofu natural) a promícháme. Odložíme stranou, třeba k již usmaženým nudlím.
  6. Na lžičce arašídového (nebo jiného) oleje osmažíme cibuli. 
  7. Po chvíli přidáme zbylou zeleninu kromě hrášku. Chvíli restujeme, přidáme hrášek a podlijeme trochou vody (pokud použijete mražený hrášek, který často obsahuje kousky ledu, vodu přidávat nemusíte nebo jí bude stačit jen troška).
  8. Přivedeme k varu a vodu necháme zprudka vyvařit.
  9. K zelenině přimícháme nudle, tofu a yakisoba omáčku. Ještě krátce prohřejeme a dobře promícháme.
  10. Rozdělíme do misek a podle chuti ozdobíme sezamem.

Výživové hodnoty:

(1 porce)

pozn.:
  • počítáno s nudlemi "Quick cooking" od značky Vimixa, s tofu natural
  • BEZ sezamu na ozdobu
  • recept je starý, nyní bych na 2 porce dala už cca 180 g tofu :) - ale nutrice zachovávám dle receptu původního (do příště budu muset upravit poměr ingrediencí)
energetická hodnota: 2075 kJ
bílkoviny: 17,0 g
sacharidy: 66,0 g (z toho cukry 15,5 g)
tuky: 17,5 g (z toho NMK 2,5 g)
vláknina: 4,5 g


Ganbatte!

Komentáře