Konbanwa~
Už je tu jeden recept na nudle yaki-udon, ale tohle je nová, vylepšená verze! Vlastně se taky jedná o "yaki-nudle", protože jsem použila (podomácku vytvořenou) yakisoba omáčku (recept zde). Tohle jídlo si můžete připravit i jako "krabičkový oběd", protože je moc dobré i za studena ^^.
Ingredience:
(2 porce)
- 120 g nudlí (v suchém stavu)
- 130 g tofu (nakrájeného na kostky; já zkoušela s natural i s ochuceným, ale na druhé zmiňované jsem už nepoužila koření meat masala)
- 1/2 papriky (nakrájené na proužky)
- 1 mrkev (nakrájená na nudličky)
- 1 menší až střední cibule (nasekaná nadrobno)
- 1 stroužek česneku (nasekaný nadrobno)
- 1 cm zázvoru (nasekaného nadrobno)
- hrst hrášku (můžete použít i mražený nebo konzervovaný)
- 2 PL oleje (např. slunečnicového)
- 1 ČL arašídového oleje (pokud ho nemáte, použijte nějaký běžný rostlinný olej, třeba řepkový)
- 2 dávky yakisoba omáčky (recept zde)
- koření meat masala (nebo jiné vhodné koření na ochucení tofu - pouze pokud vaříte z tofu natural)
- sezam (na ozdobu - nemusí být)
Postup:
- Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
- Na lžíci oleje osmažíme nudle, aby získaly trochu kůrku. Dáme stranou.
- Na druhé lžíci oleje osmažíme česnek.
- Po chvíli přidáme tofu, které osmažíme ze všech stran do zlatova, nejlépe to půjde na pánvi s teflonovým povrchem (není potřeba velké množství oleje).
- Ke konci smažení tofu okořeníme (meat masala - pouze tofu natural) a promícháme. Odložíme stranou, třeba k již usmaženým nudlím.
- Na lžičce arašídového (nebo jiného) oleje osmažíme cibuli.
- Po chvíli přidáme zbylou zeleninu kromě hrášku. Chvíli restujeme, přidáme hrášek a podlijeme trochou vody (pokud použijete mražený hrášek, který často obsahuje kousky ledu, vodu přidávat nemusíte nebo jí bude stačit jen troška).
- Přivedeme k varu a vodu necháme zprudka vyvařit.
- K zelenině přimícháme nudle, tofu a yakisoba omáčku. Ještě krátce prohřejeme a dobře promícháme.
- Rozdělíme do misek a podle chuti ozdobíme sezamem.
Výživové hodnoty:
(1 porce)
pozn.:
- počítáno s nudlemi "Quick cooking" od značky Vimixa, s tofu natural
- BEZ sezamu na ozdobu
- recept je starý, nyní bych na 2 porce dala už cca 180 g tofu :) - ale nutrice zachovávám dle receptu původního (do příště budu muset upravit poměr ingrediencí)
energetická hodnota: 2075 kJ
bílkoviny: 17,0 g
sacharidy: 66,0 g (z toho cukry 15,5 g)
tuky: 17,5 g (z toho NMK 2,5 g)
vláknina: 4,5 g
Ganbatte!
Komentáře
Okomentovat