Konbanwa~
Po dlouhé době jsem se opět rozhodla něco málo přidat. Tento článek bude vážně jen rychlovka. Jde o domácí yakisoba omáčku, kterou uplatníte při přípravě yaki-udon, yaki-soba (jak překvapivé) nebo prostě mých "obyčejných smažených nudlí". Předpokládám, že ani Vy na tuto japonskou omáčku běžně nenarážíte v obchodě, tak se snad bude tento recept někomu hodit :). Právě pro nedostupnost v supermarketu jsem si ji začala připravovat i já. A co si budem, takto do ní alespoň nepřijdou další éčka navíc.
Mám připravených ještě několik článků, jen jsem ještě neměla hotové fotky ;).
Ingredience:
(1 dávka ~ 1 porce nudlí):
- 1 PL worchestrové omáčky
- 1 ČL ústřicové omáčky
- 1 ČL kečupu
- 1/2 ČL sójové omáčky
- 1/2 ČL cukru (nebo medu, agáve sirupu či jiného alternativního sladidla - pozor ale na jejich různou sladivost!)
Postup:
Všechny ingredience smícháme dohromady v jednolitou hmotu.
Výživové hodnoty:
(1 dávka)
energetická hodnota: 132,0 kJ
bílkoviny: 0,5 g
sacharidy: 7,0 g (z toho cukry 6,0 g)
tuky: 0,1 g (z toho NMK 0,0 g)
vláknina: 0,1 g
Ganbatte a oyasumi nasai~!
Komentáře
Okomentovat